0Item(s)

Ostoskorisi on tyhj.

Product was successfully added to your shopping cart.

Nippon Sport on Pohjoismaiden suurin kuntoilu ja kamppailuvarusteiden toimittaja. Löydät meiltä laajan valikoman vaatteita ja varusteita markkinoiden suosituimmilta merkeiltä.
Valikoimaamme kuuluu varusteet kaiken ikäisille ja kokoisille sekä harjoittelijoille ja ammattitason treenaajille.

Toimitamme tuotteet 2-5 päivässä Postin välityksellä. Kaikki arkisin ennen klo 16.00 tehdyt tilaukset lähetetään samana päivänä.

 Laadukkaiden merkkien parhaat mallit.
 Varusteet kaiken tasoisille ja ikäisille.
 Edulliset hinnat ja nopea toimitus.

Treenikuminauhat

Nouseva

1 tuote(tta)

Loading ...+
Nouseva

1 tuote(tta)

Treenikuminauhat tai vastuskuminauhat ovat suosittuja esimerkiksi fysioterapiassa ja muussa kuntouttavassa liikunnassa. Niiden kanssa harjoitteiden tekeminen vahvistaa usein kuntoilijan tietämättä myös kehon pienimpiä lihaksia, kuten polvien, nilkkojen, kyynärpäiden ja ranteiden tukilihaksia. Vastuskuminauhat ovat erittäin monipuolisia ja ne sopivatkin kuntouttavan liikunnan lisäksi myös heille jotka haluavat kiinteyttää. Vastuskuminauhojen avulla voit harjoitella luovasti, koska voit kietoa vastusnauhan minkätahansa tolpan ympärille. Sen saa myös kätevästi pakattua laukkuun pieneen tilaan. Kumihauhoja on saatavilla useille eri vastustasoila ja ilman kahvoja sekä kahvoilla. Kuminauhalla treenatessa valitset haluamasi vastuksen yksinkertaisesti: voit käyttää hyödyksesi kuminauhan venyvyyttä sekä voit valita nauhan sopivalla jäykkyysasteella.

Kuminauhat ovat erittäin nivelystävällisiä treenivälineitä ja niillä saat treenattua koko kropan, vain mielikuvituksesi on rajana! Vastuskuminauha voi toimia apuna helpottamaan liikkeitä. Monelle esim. leuanveto omalla painolla on liian raskas liike, jotta se ensimmäinenkään toisto tulisi tehtyä puhtaasti, vastuskuminauhan avulla voit keventää kehonpainoa ja siten helpottaa liikettä. Näin saadaan hyöty koko liikeradasta ja myös pidempien sarjojen tekeminen onnistuu.

Vastuskuminauhaa voidaan käyttää myös liikkeen lisäkuormana. Kuminauhoja voidaan hyödyntää ihan perusliikkeissä kuten punnerruksissa kietomalla treenikuminauha käsistä hartioiden ympäri. Treenatessa vastuskuminauhoilla työstät myös kehon pienempiä lihaksia ja juuri tästä syystä se toimii niin hyvin kehoa huoltavissa liikkeissä, lisäksi kuminauhoilla voidaan säädellä kuormitusta ja vastuksen suuntaa helpommin juuri itselle sopivaksi.

Vastuskuminauhasta on apua myös venyttelyssä. Yleisesti venyttelyssä kannattaa hyödyntää painovoimaa, jolloin lihakset pääsevät mahdollisimman rennoiksi venytyksen aikana. Painovoima vaikuttaa kuitenkin aina alaspäin ja joskus on hyötyä muuttaa tätä suuntaa. Vastuskuminauhalla voidaan muuttaa tätä “painovoiman” suuntaa halutuksi siten että saadaan veto kohdistumaan vaikka sivulle tai eteenpäin. Tehokkaita venytyksiä on esimerkiksi lonkankoukistajan venytys ja olkanivelen liikkuvuusharjoitteet. Alkulämmittely onnistuu myös vastuskuminauhalla voit kokeilla esim. kuminauhajuoksua sitomalla kuminauhan tolppaan ja vyötörääsi ja pyrkimällä eteenpäin mahdollisimman pitkälle. Voit käyttää sitä myös tasapainoharjoituksissa, sido esim. kahvakuula levytangon päihin kuminauhalla ja tee seisten pystypunnerrusliike.