Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksille Postin tai Matkahuollon välityksellä.

Deado TK-Strike

Sijainti
Laskeva

256 / sivu

3 Nimike(ttä)

Sijainti
Laskeva

256 / sivu

3 Nimike(ttä)

Taekwondo

Taekwondo on korealainen itsepuolustuslaji. Suomeksi nimi taekwondo on käännetty muotoon "jalan ja käden tie". Taekwondoharrastajasta käytetään nimitystä taekwondoin. Laji on kehittynyt nykyiseen muotoonsa 1950-luvulla ja saapui Suomeen 1979.

Nykyään taekwondo on maailman harrastetuin kamppailu-urheilulaji. Sitä harrastaa noin 70 miljoonaa ihmistä lähes 200 maassa. Taekwondon arvokisat ovat kansainvälisimpiä urheilukilpailuita kaikki urheilulajit huomioon ottaen. MM-kisoissa on parhaimmillaan ollut yli 120 maata. Kaikki urheilulajit huomioiden taekwondo on maailman 10. harrastetuin urheilulaji ja kaikkein harrastetuin kamppailulaji, jos statusta arvioidaan lajia harrastavien urheilijoiden määrän tai urheilijoiden kansallisuuksien määrän suhteen.

Taekwondon toi Suomeen korealainen mestari Dae Jin Hwang vuonna 1979. Suomen Taekwondoliitto perustettiin 1980. Suomen Taekwondoliitto liittyi 1982 Maailman Taekwondoliittoon (WTF) ja Euroopan Taekwondounioniin (ETU). Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Vantaalta olevat entiset WTF-harrastajat perustivat Suomen ITF-liiton 1987.