0Item(s)

Ostoskorisi on tyhj.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kung Fu on yhteisnimitys Kiinasta lähtöisin oleville taistelulajeille. Sana tarkoittaa suomeksi hyvää tai pitkää työtä. Tämä kuvastaakin hyvin lajin pitkää useiden vuosien vaativaa harjoittelua. Tunnetuin kungfutemppeli on Shaolinin temppeli Kiinassa, jonka soturimunkeista kerrotaan lukuisia tarinoita. Erilaisista tyyleistäehkä tunnetunpia ovatkin juuri Shaolin Kung Fu ja Wing Chun.

Nippon Sportista löydät laajan valikoiman erilaisia varusteita harjoitteluun.

Toimitamme tuotteet 2-5 päivässä Itellan välityksellä. Kaikki arkisin ennen klo 16.00 tehdyt tilaukset lähetetään samana päivänä.

Huippu tuotteet tunnetuilta merkeiltä.
Kaikki tarpeellinen harjoitteluun aseet, kirjat, ja vaatteet.
Nopea toimitus ja edulliset hinnat.

Kung Fu

Nouseva

17 tuote(tta)

Loading ...+
Nouseva

17 tuote(tta)

Kung Fu


Kungfu on yhteisnimitys Kiinasta lähtöisin oleville taistelulajeille. Sana tarkoittaa taitoa ja työtä. Tämä viittaa kungfun vaatimaan vuosien pitkäjännitteiseen ja kärsivälliseen harjoittelemiseen. Periaatteessa kungfua voi olla siis jokin muukin kuin taistelutaitojen harjoittelu. Sanaa käytetään samalla tavoin yläkäsitteenä kuin japanilaisia taistelulajeja tarkoittava budō tai korealaisia lajeja tarkoittava mudo.

Kiinassa on monia temppeleitä, joissa opetetaan kungfua. Jotkut buddhalaiset munkit ovat omaksuneet useita alun perin soturien käyttämiä harjoitteita parantaakseen terveyttään ja keskittymiskykyään ja sitä kautta henkisten harjoituksiensa laatua. Tunnetuin kungfutemppeli on Shaolinin temppeli Kiinassa, jonka soturimunkeista kerrotaan lukuisia tarinoita. Suurin osa kungfun tyylisuunnista on kuitenkin kehittynyt temppelien ulkopuolella. Tyylejä onkin Kiinassa erittäin monia.

Kungfu on levinnyt nykypäivänä jo moniin maihin; myös Suomessa on lajin harjoittajia. Länsimaihin kungfu tuli vasta 1900-luvulla. Jotkin kungfu-tyylit ovat elpyneet juuri länsimaisten oppilaiden ansiosta.

Parhaiten kungfu tunnetaan hongkongilaisista, esimerkiksi Bruce Leen, Jackie Chanin ja Donnie Yenin tähdittämistä toimintaelokuvista.

Kungfu-tyylit ja harjoittelu

Tyylejä on useita; ne saattavat poiketa toisistaan hyvinkin suuresti. Jotkin tyylit sisältävät paljon akrobatiaa; toisissa aseilla harjoittelu aloitetaan varhain ja joissakin vasta vuosien harjoittelun jälkeen. Jotkin suuntaukset keskittyvät yksinkertaisiin käsitekniikoihin, toiset taas monimutkaisiin liikesarjoihin. Suomessa harrastettavia tyylejä ovat Tai Shin MunwingtsungshaolinbajiquanchangquanShaolin-wing chunwing tsunjunfanman seer kungwing chunmanxiongWan Kam Leung Practical Wing Chun Kung Fuqigong/chikungsanda/sanshoushaolinquanchoyleefuttanglangbaijitanglangquantaijiquanyiquan ja thieulam.

Osa tyyleistä on nimetty eläinten mukaan kuten lohikäärme, kotka, tiikeri, kurki, apina, leopardi, käärme ja rukoilijasirkka.

Eläintyyleissä pyritään hyödyntämään kyseisen eläimen liikeratoja ja hyökkäystekniikoita.