0Item(s)

Ostoskorisi on tyhj.

Product was successfully added to your shopping cart.

Jujutsu on lähes 2000 vuotta vanha japanilainen taistelulaji, joka ei perustu voimaan vaan tekniikkaan. Suomeksi nimi voidaan kääntää seuraavasti ju = pehmeä ja jutsu = tekniikka. Jujutsu tunnetaan myös usealla eri nimellä ju-jutsu, ju jitsu tai jiu jitsu, kaikki tarkoittavat kuitenkin samaa lajia.

Nippon Sportissa on laaja valikoima varusteita ju-jutsuun niin aloittelijoista ammattilaisiin.

Valikoimastamme löytyy merkkeinä mm.

  • Green Hill
  • Hayashi
  • Danrho
  • Shock Doctor sekä oma tuontantomme
  • Nippon Sport. 

Nippon Sportista löydät kaikien tarvittavan Jujutsuun - Puvut, vyöt, suojat.  

Kaikki suositut merkit ja niiden parhaat mallit.
Varusteet kaiken tasoisille ja ikäisille harrastajille. 
Nippon Sportissa myös aina 100% tyytyväisyystakuu.

Toimitamme tuotteet 2-5 päivässä Postin välityksellä.

Jujutsu

Nouseva

2 tuote(tta)

Loading ...+
Nouseva

2 tuote(tta)

Jujutsun Historia

Jujutsu on lähtöisin Sengokusta Muromachin ajalta (1532). Lajin perustaja on Takenouchi Hisamori, joka oli todella arvostettu armeijan jäsen ja herrasmies Mimasakan provinssista. Takenouchi yhdisti erilaisia japanilaisia kamppailulajeja, joita käytettiin aktiivisesti välttämättömissä taistelutilanteissa, missä aseita ei ollut.
Ympäröivissä valtioissa, kuten Kiinassa ja Okinawassa kamppailulajit, kuten karate, kehittyivät isku-tekniikoissaan. Sen sijaan japanilainen Ju-jutsu keskittyi lähinnä heittoihin, pitoihin ja lukkoihin sekä kuristusotteisiin, sillä käsien iskuista ei ollut paljoa apua vastustajan pitäessä haarniskaa yllään taistelussa.

Jujutsun tarkoitus

Jujutsun alkuperäinen muoto on Takenouchi – Ryu, joka keskittyy pääasiallisesti pitkien aseiden, kuten miekkojen ja keihäiden, vastahyökkäykseen, käyttäen tikaria tai muita pieniä aseita. Aikaisella 1600-luvulla, Edo-kauden ajalla, Jujutsu jatkoi kehittymistään tiukkojen lakien ja vaatimusten mukaisesti. Nämä säännökset olivat Tokugawa Shogunaten luomia, jonka tarkoitus oli vähentää sotia. Mutta myös kiinalaisella Neo-Konfucianismi filosofialla, joka sai alkunsa Hideyoshin Korean valtauksen aikaan, ja joka levisi yhä edelleen Japaniin, oli vaikutusta lajin kehityksessä.