0Item(s)

Ostoskorisi on tyhj.

Product was successfully added to your shopping cart.

Nippon Sport on merkittävä kamppailuvarusteiden toimittaja Pohjoismaissa. Löydät meiltä laajan valikoman judovarusteita markkinoiden suosituimmilta merkeiltä.
Valikoimaamme kuuluu varusteet kaiken ikäisille ja kokoisille sekä harjoittelijoille ja ammattitason ottelijoille.

Toimitamme tuotteet 2-5 päivässä Postin välityksellä. Kaikki arkisin ennen klo 16.00 tehdyt tilaukset lähetetään samana päivänä.

 Kaikki suositut merkit ja parasta laatua.
 Varusteet kaiken tasoisille ja ikäisille.
 Upeat tuotteet ja korkea laatu.

Judo

Nouseva

Tuotteet 1-20 / 31

  1. 1
  2. 2
Loading ...+
Nouseva

Tuotteet 1-20 / 31

  1. 1
  2. 2

Nipponsport Judoliiton yhteistyökumppaniksi

Katso uutinen tästä

 

Judo

Judo on Japanista lähtöisin oleva kamppailulaji, jonka kehitti Jigorō Kanō 1880-luvulla. Nimi judo tarkoittaa joustavaa tai pehmeää tietä, periksiantamisen taitoa. Judotekniikat koostuvat heitoista, sidonnoista, käsilukoista ja kuristuksista. Harrastajan tason kertoo hänen vyöarvonsa – ylin vyö on musta.

Vaikka judo on täysivaltainen kamppailulaji, on se myös suosittu urheilulaji. Judo on maailman levinnein ja harrastajamäärältään suurin kamppailulaji. Laji hyväksyttiin olympialajiksi 1964. Lajissa naiset ja miehet kilpailevat omissa sarjoissaan. Kummassakin sarjassa on seitsemän painoluokkaa. Avoin luokka poistettiin olympialaisista vuoden 1984 kisojen jälkeen, sillä suurempaa painoa pidettiin lajissa selvästi edullisena.

Judotekniikat koostuvat heitoista, sidonnoista, käsilukoista ja kuristuksista. Heitot on jaettu viiteen luokkaan: käsiheitot, jalkaheitot, lonkkaheitot, uhrautumisheitot selälleen ja uhrautumisheitot kyljelleen.

Judon harrastajat pukeutuvat valkoiseen tai siniseen pukuun, judogiin.  Judogi luotiin Kōdōkanissa, josta sen malli levisi myöhemmin käytettäväksi myös monissa muissa itsepuolustuslajeissa. Judogi koostuu housuista ja takista, jotka on valmistettu puuvillasta. Koska judopuvun täytyy kestää heittämistä, kiskomista ja äkkinäisiä liikkeitä, se on huomattavasti jäykempää ja vahvempaa kangasta kuin esimerkiksi karatessa käytettävä puku eli karategi. Takki pysyy kiinni vyön eli obin avulla.