0Item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.

Tenniskyynerpää

Tenniskyynerpää

Opas – näin hoidat tenniskyynärpään

Tenniskyynärpää esiintyy, kun lihaksia ja jänteitä ylirasittaa kyynärpään seutuvilla. Kivulias vamma on Suomessa hyvin yleinen ja siitä voi olla vaikea päästä eroon. Kipu säteilee yleensä kyynärpään ulkosyrjälle ja voi pahimmassa tapauksessa viedä keskittymiskyvyn esimerkiksi työpäivän aikana.

Piinaava vaiva menee usein ohi itsestään, mutta pahimmassa tapauksessa se voi oireilla jopa vuoden. Tarjoamme erilaisia hoitomuotoja, joilla voit nopeuttaa kehon luonnollista paranemisprosessia. Kaikissa suosittelemissa tuotteissamme on yhteistä se, että ne auttavat pitämään kyynärpään rauhassa.

 

Kipua kyynärpäässä

Kyynärpäätä ympäröi lihakset, jotka muodostavat liikkeen kyynärpäässä, ranteissa ja sormissa. Nämä nivelet ovat kiinni jänteillä, jotka kiinnittävät luut ja lihakset, jotka liikuttavat kättäsi. Tenniskyynärpäästä kärsivä kokee kipua kyynärpään jänteiden seutuvilla. Kipu esiintyy siinä, missä lihaksen jänteet kiinnittyvät luuhun. Kiertoliikkeet, kuten oven tai purkin kannen avaaminen voivat olla erittäin kivuliaita kärsiessäsi tenniskyynärpäästä.

Kolme neljästä tapauksesta kokee tenniskyynärpään siinä kädessä, mitä eniten käyttää. Nimi ”tenniskyynärpää” tulee siitä, että aiemmin oire oli yleisin tenniksen pelaajilla. Nykyisin vain 5% tenniskyynärpäistä on todettu tenniksen pelaajilla

 

Tenniskyynärpää on tavallinen vamma

Tenniskyynärpää on melko tavallinen vamma, vaikka esimerkiksi Isossa Britanniassa vain viisi aikuista tuhannesta saa tämän diagnoosin vuodessa. Tenniskyynärpää tavataan yleisimmin aikusilla, useimmiten miehillä. Potilaiden keski-ikä on noin 40 vuotta. Tenniskyynärpää on vamma, joka paranee ajan kanssa. Suurimassa osassa tapauksia, vamma paranee vuoden kuluessa. Vuosi voi olla pitkä aika kärsiä päivittäisistä kivuista, joten onneksi on olemassa keinoja, joilla lievittää kipuja.

 

Mitä sinä voit tehdä

Alimpana tästä artikkelista löydät rivin tuotteita, jotka auttavat pitämään kyynärpään rauhassa. Tarjoamme esimerkiksi tenniskyynärpäälle tarkoitettua sidettä, joka toimii tukisiteenä ja jota voit käyttää päiväsaikaan. Lisäksi voit käyttää kinesioteippiä, joka antaa täydellisen tuen kyynärpäälle lievittäen vamman aiheuttavia kipuja. Tästä videosta saat oppia siitä, miten kinesioteippiä käytetään tenniskyynärpäälle.